Reklame*

Ordbog

Det er ikke altid lige nemt at forstå eller gennemskue de mange udtryk, der findes i den finansielle verden. Når du handler med binære optioner, vil du således støde på mange engelske udtryk, ligesom økonomiske begreber heller ikke er sjældne at se. Derfor har vi lavet denne ordbog til binære optioner, du kan altid kan slå op i den, hvis du møder et ord eller begreb, du ikke lige kan få til at give mening. Mangler vi noget? Så hører vi meget gerne fra dig.

Ordbog om binære optioner

Aktiver
Aktiver er en bred fortegnelse for alle de ting, du kan gætte prisudviklingen på, når du trader med binære optioner. Det kan være alt fra olie, guld, hvede til indekstal, valuta og aktier.

Binær
Binær betyder ’to-styret’ og bruges om noget, der har to udfald/sider eller perspektiver.

Binære optioner
Handle med optioner, hvor du enten vinder eller taber (mellem 85 % og 100 %). På engelsk hedder binære optioner ”binary options”.

Call
Call er, når du vælger retning i dine optioners prisudvikling. Når du vælger call, betyder det, at du gætter på, at prisen vil stige.

Commodities
Engelsk ord, der ofte bruges på danske hjemmesider, og som er en meget bred betegnelse for de råvarer, man handler med, når man ikke handler med aktier og valuta. Commodities kan b.la. være olie, hvede, guld.

Demo
Demo-version er en gratis handel med binære optioner – for sjov – hvor du hverken investerer, vinder eller taber penge.

Digitale optioner
Synonym for binære optioner

Drop
Drop betyder, at en handel lukker på et tidspunkt, hvor der er en dårligere pris, end den pris, som du indstillede handlen til at lukke ned ved – hvis du har indstillet en stopklods – ”stop loss”.

Eksotiske optioner
Navnet på binære optioner, før de blev offentlige for privatpersoner og allemand.

Fundamental analyse
En metode, hvor traderen drager makrostrukturerne i samfundet ind, når han/hun analyserer aktiemarkedet.

Garanteret stop
Garanteret stop er en af de risikostyrende funktioner, man skal betale for hos udbyderen. Den betyder, at man kan sætte en absolut stopklods for sine tab. Du minimerer altså din risiko.

Handelssignaler
Mange tradere holder sig både før og fra start til slut i en handel øje med det finansielle marked, og de nyeste analyser og statistikker om, hvordan priserne ser ud til at udvikle sig. Ofte kan man købe sig til en tjeneste, der holder én ajour med handelssignalerne i realtid. 

In the money/ out of the money/ at the money
Betegnelser for, hvordan dine optioner ser ud i realtid ligger i forhold til din profit. ”In the money” betyder, at de er profitable, ”out of the money” betyder, at de ikke er profitable, og”at the money” betyder, at de ligger til den samme pris som ved indgåelsen af kontrakten.

Investeringsbeløb
Det beløb, du investerer i en bestemt option.

Konventionel aktiehandel
Konventionel aktiehandel er til forskel fra binære optioner en type handel, hvor du kun tjener penge, hvis dine aktier stiger, fordi du ejer aktierne. Modsat ved binære optioner handler det derfor om at være klog på, hvilke aktier, der vil stige, da du ikke tjener penge bare ved at gætte rigtigt. Derfor er det ekstra vigtigt at være godt inde i det finansielle marked, når man laver en konventionel aktiehandel.

Oprettelsesbonus
Nogle udbydere af binære optioner tilbyder en bonus, når man opretter sig. Ofte vil du skulle indsætte penge og få et beløb i bonus ud fra dette.

Prisinformtation med sms
Frivillig funktion hos din udbyder, hvor man kan modtage SMS’er om priser i realtid på de varer, man handler med. Ikke alle tilbyder det.

Put
Når du vælger “put” betyder det, at du regner med og satser på, at prisen på dit aktiv vil falde.

Risikostyrende funktioner
Funktioner, som man selv vælger til og fra, og som kan hjælpe én til at undgå store tab.

Risikospredning
Mange rådgivere opfordrer tradere af binære optioner til at handle med mange forskellige aktiver for at sprede risikoen for tab.

Stop loss
En risikostyrende funktion, der sørger for, at du kan sætte en stopper for dit potentielle tab. Funktionen beskytter ikke helt præcist, men næsten, og du kan sætte den til undervejs eller før du indgår kontrakten.

Strike price
Prisen på aktivet, idet kontrakten på handlen indgås.

Slutpris
Prisen på aktivet, idet kontrakten på handlen udløber.

Udbetalingsprocent
De procent med hvilken en udbyder betaler din vinding tilbage, når du har gættet rigtigt. Den ligger typisk mellem 70 % og 90 %.